Coldwind's Kennel är en liten kennel beläget i norra Sverige, närmare bestämt Norra Åbyn, Burträsk. Våra hundar bor tillsamman med oss inomhus och vi bedriver en liten avel med ca 1 kull per år.

Jag som har huvudansvaret för kennel, hundarna, hemmet... Ja, kanske allt här hemma heter Maria Nyström. Skaffade min första dvärgpinscher 2004 och därefter har det rullat på! Hade då rottweiler, en ras som ligger mig varmt om hjärtat.

När det gäller hundintresset har det alltid funnit sedan barns ben när jag hade pappas hamiltonstövare och skulle lära de diverse saker, gå kurser osv. Först när jag flyttade hemifrån tog hunderiet fart på allvar. Utbildade mig till instruktör via brukshundklubben, många kurser har det blivit genom åren men intresset för att lära hund avtar inte. Tycker att det är oerhört roligt att se samspelet mellan människa och hund. Idag håller jag inte så mycket kurser då tiden inte finns.

Förutom jag finns det fler personer i familjen, min trogne hälft Erik Pettersson, som bara skakar på huvudet när jag berättar om mina planer, dock snällt följer han med. Erik har nu en schäfertik från Tyskland som han hoppas ska bli något inom skyddet. När jag träffade Erik kom också Smilla in i familjen, en som tycker att hundarna är ett onödigt ont...
2007 föddes min solstråle i livet, Saga Pettersson. Pappalik så att jag nästan ville göra ett moderskapsintyg när hon kom ut. Sprallig tjej som har följt med mamma på äventyr sedan hon var 1 vecka gammal. Gillar ALLA djur, ju mer hår desto bättre!

2009 köpte vi vårt drömställe, när vi fick nys om att det ev. skulle bli till salu så agerade vi snabbt. Efter en lång budgivning (samma dag som Elmer blev champion) fick vi beskedet att vi hade vunnit budgivningen och huset skulle bli vårt. Lyckan var stor när jag fick beskedet och har inte ångrat det en dag att vi flyttade hit.

Runt huset har vi 4 hektar med stora gröna ängar, vatten nedanför huset med egen badstrand och brygga. helt underbart för hundarna och barnen att vara ute utan behöva bekymra sig för bilar eller annat farligt.

Idag har jag 4 vuxna dvärgpinschrar hemma - Garbo, Elmer, Ester och Irma. Vi har några fodertikar ute på foder hos underbara människor som tar hand om dem på bästa möjliga sätt.

Våra hundar som vi använder i avel är hälsoundersökta, mentalbeskrivna samt premierade på utställning och ev. andra meriter. Vi följer SKK och rasklubbarnas rekommendationer. Vårt mål är att få fram friska, trevliga dvärgpinschrar men god exteriör som ska passa den aktiva familjen.

Valparna växer upp tillsammans med oss, föds i sovrummet, när de börjar röra på sig och öppnat ögonen flyttar de ut i vardagsrummet för att vara med där det händer. Under uppväxten får lära sig umgås med barn, andra hundar, åka bil och vistas i andra miljöer - något vi tror är mycket viktigt.

Varje år håller vi en "kennel" dag där alla som köpt valp från oss är välkomna att de delta, vi prova på olika aktiviteter och umgås med varandra och utbyter erfarenheter.

Ni är varmt välkomna och med frågor eller funderingar!

/Maria