2 augusti 2012
8 veckor

De första två killarna har nu flyttat men fick ett samtal på morgonen att lilla "Jackpot" kommer tillbaka då yngsta dottern i familjen är allergisk. Tyvärr är det sådant som kan hända. Tråkigt tycker både vi och den nya familjen.
Alla valpar skötte sig kanonfint hos veterinären och "röjde" som vanligt, allt är superkul!

De är helt tysta i bilen och kommer sig fort till ro.

Lilla lila flyttar till sin nya familj på söndag och lilla grön flyttar i början på september till sin familj.

Är du intresserad av en härlig valp, lovande för utställning och andra hundsporter, tveka inte att ta kontakt med oss!

25 juli 2012
7 veckor passerade

Känns som för varje kull så blir de värre och värre och den senaste är alltid värst :S Men värre menar jag glada och helt tokiga valpar! Precis som det ska vara på ren svenska! :)
Fast de här valparna tar nog priset! De älskar att leka med allt!! Bita, slita och jaga! De har allt de som jag älskar hon denna ras. De förbannat goa att hålla på med och direkt du tar upp dem blir de coollugna.

På måndag åker de första och sen åker de eftersom, lilla grön ska vara kvar till i september då hans nya familj ev. flyttar hem till Sverige från Norge. Så besiktning kommer att ske på måndag morgon, alltid lika kul att åka till veterinären - eller?! Kommer att gå fint.

Alla familjer känns helt rätt för denna kul och ser verkligen med spänning på framtiden vad som kommer att ske, kommer att vara över dem med hökögon! ;) Tanken var att jag skulle behålla något själv men jag har möjlighet att göra om kombinationen sen. Gläds med dem som kommer att få njuta av dessa underbara valpar.

Här är lite nya bilder på valparna:7 juli 2012
5 veckor igår!

Ja, dessa datorer, de är bra när de fungerar men när de inte fungerar är det sämre ;)
Valparna har iallafall blivit 5 veckor och det är full fart som gäller! De är helt underbara och småsvansarna går i ett!
De äter nu 4 ggr per dag och jag försöker få Ester därifrån så hon ska börja sina, hon har hur mycket mjölk som helst. På nätterna får hon sova med oss istället för valparna.

På senaste tiden har vi haft väldigt mycket besök, ca 3 familjer per dag vilket uppskattas från vårt och hundarnas håll! Men det har resulterat att man inte hunnit så mycket annat :S
Jag och Erik har fått vår semester så vi hinner väl förhoppningsvis göra det som planeras lite senare ;)

Här är lite bilder på underverken:

24juni 2012
3 veckor i morgon!

Jag ligger "lite" efter i uppdateringen av valparna då det var en helg del på agendan! Men alla mår jättefint och de utvecklas för var dag. Alla har fina färger och jag ser med spänning vad som komma skall.
De har alla öppnat ögonen och fått flytta i stora valphagen. De trultar runt på stadiga men och snart springer de! Mycket mys blir det och de har fått vara ute för söka gången här när det var fins väder under midsommardagarna.

Här kommer lite bilder:

 

 

 

11 juni 2012
1 vecka

Som vanligt så springer tiden förbi, tycker att jag tjatar om det varje gång jag skriver!
Smågrynen har idag blivit 1 vecka och alla har fördubblat sin födelsevikt. De är nöjda och man hör de nästan aldrig vilket är ett gott tecken.

Ester sköter de så fint så ja behöver inte oroa mig. Hon har kunna lämna de lite längre stunder dör att kunna komma ut till oss och kolla vad vi och så vidare.
Ännu så länge händer det inte så mycket, nästa steg är att ögonen ska öppna sig och då börjar det att hända saker.

Här är lite nya bilder:6 juni 2012
Nu är de här!

Tidigt på morgonen den 4 juni föddes 4 st små guldklimpar, de var stora och vägde alla kring 220 gram. Trodde att det skulle komma en till men ingen fler kom.

3 hanar kom först och sist, inte minst en tik. Hade önskar lite fler tikar men man får inte som man vill alla gånger... Allt gick fint och Ester skötte sig galant. Nu tar hon hand om sina ungar på bästa sätt. Vägde de igår och då hade alla ökat i vikt mellan 30 och 50 gram.

Alla ser ut att få en fin färg och är grova i huvuden. Alla svansar är fina och nu är det bara att vänta och se hur de utvecklar sig.

Första fota de i går men tyvärr gick det inte så bra då jag inte hade en assistent :)

Här kommer iallafall lite bilder:

30 maj 2012
En vecka kvar...

Valplådan är nu förberedd och Ester ligger där mer än gärna. Hon har bäddat in sig med en av mina sockar som hon sköter som sin valp! Galna hund! I natt har hon bäddat en massa så jag nästan trodde att det var dags, men icket. Bara att vaka, ut kommer de - på nått sätt :)

Hon fortsätter växa, men tempot är lågt nu, hon gör inte mycket om hon inte måste!

Nu är det bara att vänta...

26 maj 2012
Vad är det där inne?!

Här kommer en ny bild på Ester, dygn 48 från första parningen:15 dagar kvar tills de skall anlända på bilden... Känns som hon kommer att explodera!
Hon tar det rätt lugnt nu, speciellt när värmen är på ingående. Hon ligger mest i solen och glassar. Leker stundtals med Ivar och valparna men hon har inte lika mycket tåla mod med dem som tidigare.

Lite sugen är jag på att se hur många det är där inne... Men svärmor har skrämt mig, blir ingen röntgen bild!

16 maj 2012
Besök och magen växer...

Nu har hon gått 43 dagar från första parning och börjar vara rätt stor, har 20 dagar kvar. Hon tar det rätt lugnt och är inte lika aktiv ute som hon brukar vara. Skrattade åt henne idag när jag höll på med hästarna, Irma skällde till och Ester kom som ett skott och att se vad som hände. När hon kom såg hon ut som en pansargris, alldeles rund och go!

Jag har inte satt mig ner och känt på henne än, ska försöka göra det ganska snart för att se om det finns några aktivteter där inne.

Vi har haft ganska mycket besök och väntar några till, Ester har varit duktig och inte visat den sida som jag skrivit om nedan. Tycker hon är mindre sur nu, hormonerna kanske har stabiliserat sig.

Hon leker inte så mycket längre med valparna utan hon mest iacktar dem, tror att hon inte orkar längre... Hon lägger sig bredvid och tittar på eller biter på nått ben.

Här är två nya bilder på henne:
(hon är större än vad vad man upplever bilderna)9 maj 2012
Suraste hund i världen...

Ja... att vara dräktig kanske inte framhäver det bästa hos alla, eller?! Inte hos Ester iallafall, hon är allt annat än trevlig mot andra hundar och folk... I vanliga fall brukar hon bara gå undan eller går och hälsar och sen är det inget mer med det. Nu blir det ett helt projekt, det skall skällas, resas ragg för att sen bara vända och bli undergiven och vara tillags... Jobbigt! Inte alltid det är så men tycker att det blir mer och mer.

Hon växer för varje dag, i dag är hon inne på dygn 36 från första parning.

Man märker inte att hon är tröttare eller drar sig undan, i det fallet är hon som vanligt. Är med mig ute när jag håller på med hästarna osv.

Hon är mycket med Irmas valpar, sköter, duffar på dem och leker smått.

Här är en ny bild:

 

6 maj 2012

Sista tiden så tycker jag att Ester fått en personlighetsförändring, hon tål inte lika mycket, tycker inte om att vara med som vanligt osv.
Hon har blivit rundare, jag har inte hunnit lägga så mycket ti på henne som jag brukar vilket också kan vara en bidragande faktor att hon inte riktigt är sig själv.

JNu går hon bara runt på gården och skrotar. Hjälper Irma med de små ibland som en lektant. De dagar de varit varmt och soligt har hon legat i hundgården tillsammans med Elmer och bara lapat sol - mått gott!

Här kommer nya bilder:25 april 2012

Då var det dags att upprätta dagbok för kommande J-kull :)

Denna gång är det Ester och Elmer som ska bli föräldrar och som vanligt är det olidligt spännande!!
Har ikväll försökt mig på att fota Ester själv då Erik är och jobbar. Lättare sagt än gjort, hon ska bara titta på mig och helst sitta!! Hur lätt är det då att fota profilen?! Omöjligt!
Fick en dålig bild, inte Ester från sin fina sida men man ser magen iaf!

Har inte märkt nått på henne förutom att hennes spenar börjat svälla, ett bra tecken. Ska försöka se om det kommer någon dräktighetsflytning snart, inte så lätt att hinna se när de springer som tokar ute och inte vet vad koppel är ;)
Kanske får ta och koppelrasta de här nån morgon i stället för att latmasken tar tag i en och bara öppnar dörren...

Iaf så ser hon ut så här nu:

Hon övar för fullt på Irmas valpar som blev 4 veckor igår, tvättar, samlar ihop dem, leker osv.